Δημιουργία Φόρμας Επικοινωνίας για WordPress στο ΠΣΔ

Ακολουθεί μία απλή μέθοδος δημιουργίας σελίδας που περιέχει μια απλή φόρμα επικοινωνίας στο WordPress με τη χρήση των πρόσθετων Contact Form 7 και WP Mail SMTP. Συνημμένα Δημιουργία Φόρμας Επικοινωνίας στο WordPress με χρήση Contact Form 7 και WP Mail SMTP (665 kB)

Ανάκτηση τεχνικών χαρακτηριστικών ενός H/Y

Στα πλαίσια της διαδικασίας καταγραφής του ηλεκτρoνικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων στο inventory.sch.gr, έχω δημιουργήσει ένα βοήθημα για το πώς βρίσκουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός Η/Υ με 5 τρόπους: Συνημμένα Ανάκτηση Τεχνικών Χαρακτηριστικών Η-Υ (986 kB)

Επίλυση προβλήματος διαμοιρασμού εκτυπωτή σε Windows 10

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται το φαινόμενο της αδυναμίας ενός υπολογιστή να εκτυπώσει σε εκτυπωτή που βρίσκεται σε άλλο Η/Υ και είναι προσβάσιμος μέσω διαμοιρασμού (shared printer). Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την ενημέρωση KB5005565 των Windows 10 και σύμφωνα με τη Microsoft:

Ανακατεύθυνση από Ιστοσελίδα σε Ιστότοπο

Σε περίπτωση που επιθυμούμε να προσθέσουμε αυτόματη ανακατεύθυνση από έναν Ιστότοπο (π.χ. την Ιστοσελίδα του σχολείου μας) σε ένα άλλο (π.χ. το blog του σχολείου μας, μπορούμε να εφαρμόσουμε μία από τις παρακάτω μεθόδους. Συνημμένα Ανακατευθύνσεις Ιστοσελίδων (413 kB)

Ονοματοδοσία στο ΠΣΔ

Στο παρακάτω έγγραφο θα μπορέσετε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες ως προς τον τρόπο, με τον οποίο το ΠΣΔ διαχειρίζεται τα ονόματα χρηστών των μελών του, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο, από τη χρήση αυτών, απορρέουν οι πληροφορίες σχετικά με τις Δ/νσεις Αλληλογραφίας και Δ/νσεις Ιστοτόπων χρηστών και σχολικών μονάδων. Συνημμένα Ονοματοδοσία στο ΠΣΔ …

Continue reading: ‘Ονοματοδοσία στο ΠΣΔ’ »

Επίλυση προβλήματος μη αναμενόμενης επανεκκίνησης Η/Υ μετά από εντολή εκτύπωσης

Έχουν αναφερθεί από συναδέλφους εμφανίσεις ενός προβλήματος στους Η/Υ σύμφωνα με το οποίο ο Η/Υ μας “κρασάρει” μετά από προσπάθεια για εκτύπωση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η εμφάνιση μπλε οθόνης με το μήνυμα “APC_INDEX_MISMATCH” (βλ. Εικόνα 1) και η άμεση επανεκκίνηση του Η/Υ.

Οδηγίες επαναφοράς Windows 10 με την “Καινούρια αρχή”

Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο για να επαναφέρετε έναν Η/Υ με Windows 10 στην αρχική του εγκατάσταση. Συνημμένα Οδηγίες αποκατάστασης Windows 10 (Καινούργια Αρχή) (359 kB)